BLA*net On Line Service

[ Hjemmeside | | Information om BLA*net ]
Sidst rettet: 11. marts 1998, 19:16

Partiernes hjemmesider

Gennemgangen afsluttet mandag d. 9. marts lige før midnat.
Efterhånden som tiden går bliver henvisningerne formentlig (og forhåbentlig) ugyldige. Det er jo en dynamisk teknologi.

Frames og andre "godter"

Ud over et overblik over, hvordan siderne ser ud m.h.t. valget, har jeg også forsøgt at finde de vigtigste sider frem, der hvor de er utilgængelige for browsere uden frames-support [markeret som frames-frie].

Hvorfor jeg lægger vægt på at siderne er frames-fri, fremgår bl. a. 2 artikler i online-magasinet Comon, skrevet af René Nielsen: først var det "Internettet på godt og ondt" og senest "Så skal vi stemme igen. Desuden har jeg kun en 28.8 lejet linie - og det tager lang tid når der er mange frames og grafik på siderne.

Mvh. Leif Andersen / nyheder@blanet.dk

Partiernes WWW-valg

A - Socialdemokratiet
[framesfri]. De fleste undersider er nu framesfri. Interessante nyheder: Der er en lang række video-klip fra "præsident-duellen" i søndags i Øksnehallen. Det er kun med Poul Nyrup Rasmussen. Uffe Ellemann-Jensens rappe svar må man - endnu - lede forgæves efter hos Venstre. [Note til OS/2 Warp-brugere: Installer Multimedia og videooption og hent MPEG-viewer plugin til Netscape - virker fint!] Der er dukket mange tekstdokumenter op her i slutspurten.
B - Det Radikale Venstre
De Radikale oprettede i mandags det særlige domæne, folketingsvalg.dk [framesfri]. Partiets synspunkter må man dog finde under Nyheder [frames-fri]. Det er dog lidt tyndt - både antallet af nyheder og længden.
C - Det Konservative Folkeparti
De har det hele - inklusive debatsider, der er ved at komme lidt igang. Debatten virker dog meget ensidig. Spørgsmål - svar til partiet er dog meget gode. Det ser dog ud til, at der ikke er kommet flere spørgsmål. Selv oplevede vi en programfejl, da vi forsøgte - og blev nød til at sende en fejlrapport via fax! Deres valgdækning [framesfri] har hvad der hører sig til. Nu er siderne bedre end Venstre's [på grund af mindre smart grafik og frames, der er nemmere at omgå.]
D - Centrumdemokraterne
Har nu fået et nyt billede på forsiden. Uden frames: Valgdækning og partiprogram.
Det interessante sker dog på nyhedssiden [framesfri version] eller Mimi's hjemmeside. Mimi Jacobsens "politisk korrekte" opskrift på Kylling til 3 dage er lagt ind efter et folkekrav. Der er også GoCard og CD baggrundstapeter - bedre end Venstres Uffe-dyrkning Men det kniber også her med at skrive noget nyt i slutfasen.
F - Socialistisk Folkeparti
Det er også der, at deres valgdækning er. [Kan også læses uden frames.] SF - der er var det første parti på nettet - går lige til sagen uden for mange dikkedarer. Løbende opdatering - og man behøver kun at huske hoved-adressen. Bedste valg-side indtil nu. De opdaterer stadig i fuldt omfang (også i weekenden!)
O - Dansk Folkeparti
Har en hel side med program med slogans og opstillingsliste. Men nu HAR vi set den. Sker der ellers noget i det parti? [næh - ikke rørt siden den 25. februar] Framesfrie sider.
U - Demokratisk Fornyelse
Første gang de opstiller - derfor de rene amatører: Hurtig og let adgang til alt relevant materiale, det som de andres designer-drenge kalder kedeligt. Det er ikke disse sider, der skaffer dem i Folketinget.... ikke rørt siden 4. marts.

V - Venstre
Partiet stormer frem i meningsmålingerne - måske, måske ikke - fordi de lover skattelettelser og fjernelse af ventelister - uden at det kommer til at koste noget! Som Anders Fogh Rasmussen hele tiden siger, så har man anvist besparelser "punkt for punkt" med skattelettelserne - og så henviser man til det fælles VK-oplæg til finanslov 1998. Det er interessant læsning - bl.a. fordi der tilsyneladende mangler nogle "punkter" - f.eks. afskaffelse af lejeværdi og ventelister. Men iøvrigt vil Venstre ikke diskutere tal, kun holdninger! Tilgengæld vil de gerne diskutere regeringens manglende skattelettelser - en detaljeret økonomisk analyse med masser af tal og eksempler....

Hyppigheden af Uffe Ellemann-Jensens valgbreve er faldet lidt.

Q - Kristeligt Folkeparti
Handler kun om valg - men de har jo også været ude Folketinget (og af pressen) siden sidste valg. Absolut kun for frames-browsere. Andre kan dog også se valgudtalelser. Er dog nu også gået i stå (sidste valgudtalelse fra den 27. marts).
Z - Fremskridtspartiet.
Lidt spredt valgmateriale, f.eks. Kirsten Jacobsens hjemmeside - nu med en daglig kommentar - der mest handler om enkeltsager - og lister over de lokale kandidater.
Ø - Enhedslisten
Ny hjemmeside - og nyt domænenavn - www.valgkamp.dk om valget. Desværre overlæsset med grafik og javascripts - absolut ikke noget fremskridt i forhold til deres gamle sider, fuld up-to-date med pressemeddelelser.

Dagens Fund

http://www.inm.dk/
Dette er den mest officielle valgside i Danmark - nemlig Indenrigsministeriets. Her er der oplysninger om alle de praktiske regler o.s.v. omkring valget. Check den - inden du går til valg. Indgangssiden er meget lang - derfor tager den lang tid at loade. Der er også en række oplysninger/indlæg omkring flygtninge og asylansøgere, der jo som bekendt er Indenrigsministeriets område - og et tema i valgkampen.

Andre Valgsider

Christel Schaldemose,
der stiller op for Socialdemokratiet, tog initiativ til et interaktivt vælgermøde lørdag 7. marts . Gæster var Poul Nyrup Rasmussen (S) og Jens Heimburger (K). samt Aktuelts chefredaktør Lisbeth Knudsen. Det var en spændende oplevelse at være med til - sessionen kørte via et chat-system hos chat.jubii.dk. Desværre har det ikke været muligt endnu at se, hvad der egentlig skete - men ifølge Christel Schaldemose arbejder man på sagen.

Desværre var det ikke - selv om man troede det - det første webdebatmøde. På cultur.com mødtes kulturministe Ebbe Lundgaard (R) og Torben Rechendorf (K) ved middagstid torsdag. Der er en udskrift her - men den skal læses nedefra og op!

Jylllands-Postens valgdækning
Det er egentlig kun et systematisk indeks til avisens artikler - læsning af artikler kræver abonnement. Men når man i forvejen holder papirudgaven er det gratis, og så kan det være en lettelse med temaoversigterne. [Men downloadtiden er ofte lang...]
Stem Ungt! - http://www.stem.dk/
To SF'ere har sammen med to fra Venstre oprettet et særligt debat-domæne, www.stem.dk En ting kan de 4 blive enige om - stem ungt!. Man kan debatere med kandidaterne - eller bestille dem til at komme til valgmøde. Endelig et nyt initiativ, som prøver at gå nye veje. Det kniber lidt med markedsføringen - kun SF har en henvisning. Men det kan være det kommer hos Venstre også?
Politikens Valgdækning
[Framesfri henvisning] Småartikler og masser af henvisninger - de fleste findes dog også på denne side. Det har dog ikke opdaget, at Jacob Haugaard ikke stiller op - hans websider findes - men de er også langt de sjoveste af alle partierne.
Jubii's daglige parti top ti
Følg med i hvilke partier, som er mest efterspurgt - af dem, der ikke ved hvilke webadresser de har.
DR Onlines valgdækning
RealPlayer version af partiernes præsentationsprogram i TV - senere også i radio, loves der. Et præsentationsprogram varer 40 minutter - uden netværks-forsinkelser. Et dagligt nyhedsresume med valgemner og dagens Gallup - alt FRAMESFRIT!